Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på möra och goda små brysselkex! Om du inte vill grädda kakorna direkt kan de färdiga degrullarna vila inrullade i smörpapper i kylen.
Skär smöret i mindre bitar. Lägg vetemjöl, socker och smör i en matberedare och blanda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i två bitar. Smaksätt ena delen med vaniljpulver och den andra med finmald kardemumma. Forma två rullar, ca 3 cm i diameter.
Färga 2 msk socker rosa med några droppar röd hushållsfärg och färga 2 msk socker med grön hushållsfärg. Lägg det färgade sockret på smörgåspapper och rulla en degrulle i grön och en i rosa socker.
Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i jämntjocka kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.