Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brysselkex - recept på småkakor

Recept på möra och goda små brysselkex! Om du inte vill grädda kakorna direkt kan de färdiga degrullarna vila inrullade i smörpapper i kylen.

Brysselkex - recept på småkakorBrysselkex - recept på småkakorBrysselkex - recept på småkakor
Recept på brysselkex. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 krmvaniljpulver
  • 1 krmkardemummakärnor

Garnering

  • 2 mskströsocker- + 2 msk
  • hushållsfärg- röd och grön

Gör så här

  1. Skär smöret i mindre bitar. Lägg vetemjöl, socker och smör i en matberedare och blanda snabbt ihop till en deg.

  2. Dela degen i två bitar. Smaksätt ena delen med vaniljpulver och den andra med finmald kardemumma. Forma två rullar, ca 3 cm i diameter.

  3. Färga 2 msk socker rosa med några droppar röd hushållsfärg och färga 2 msk socker med grön hushållsfärg. Lägg det färgade sockret på smörgåspapper och rulla en degrulle i grön och en i rosa socker.

  4. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i jämntjocka kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåts­papper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?