Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brysselkålspaj med getost. Skrädmjöl och rostade solrosfrön ger en god rostad smak i det här receptet på vegetarisk paj med brysselkål och getost. Låt gärna pajen stå ca 1 timme före servering så den hinner ”sätta sig”.
Blanda mjöl, solrosfrön, smör, vatten och salt i en matberedare och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Täck över med ett bakplåtspapper och ställ i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Ansa och halvera brysselkålen. Strimla grönkålen. Förväll brysselkål och grönkål i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Stek brysselkål och grönkål i smör i en stekpanna ca 5 min tillsammans med rosmarin och citronsaft. Lägg fräset i pajskalet.
Smula 100 g getost. Vispa getost, ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över kålen. Skiva 300 g getost och lägg den över äggstanningen.
Grädda pajen på nedersta falsen i ugnen ca 40 min.
Garnera pajen med rosmarin och servera med sallad.