Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brysselkålspaj med fetaost

Under hösten känns det helt rätt att frossa i alla möjliga kålsorter, även i pajbaket.

Brysselkålspaj med fetaost
Brysselkålspaj med fetaost
Brysselkålspaj med fetaost
Ove Lindfors

Botten

  • 3 dlsiktat dinkelmjöl
  • 2 krmsalt
  • 150 gsmör- kallt
  • 1 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 200 gbrysselkål- färsk
  • 1röd chili
  • 2 mskmynta- strimlad
  • 2 mskoregano- strimlad
  • 150 gfetaost

Äggstanning

  • 3ägg
  • 250 gkesella
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.

  2. Låt vila i en plastpåse i kylen i cirka 1 timme.

  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.

  5. Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt rinna av. Kärna ur och strimla chilin, men låt gärna lite av kärnorna vara kvar för att ge sting åt smaken.

  6. Fördela brysselkål, chili, örter och bitar av osten i pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.

  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök