Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Under hösten känns det helt rätt att frossa i alla möjliga kålsorter, även i pajbaket.
Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Låt vila i en plastpåse i kylen i cirka 1 timme.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt rinna av. Kärna ur och strimla chilin, men låt gärna lite av kärnorna vara kvar för att ge sting åt smaken.
Fördela brysselkål, chili, örter och bitar av osten i pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök