Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brysselkål med syrligt äpple och russin

Brysselkålens milda citronsmak passar perfekt till revbensspjällen.

Brysselkål med syrligt äpple och russinBrysselkål med syrligt äpple och russinBrysselkål med syrligt äpple och russin
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 gbrysselkål- färsk
  • 1äpple- syrligt grönt
  • 1 dlbladpersilja- plockad
  • 0,5 dlsultanrussin
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 2 mskrapsolja- kallpressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen. Koka den ca 10 min i lättsaltat vatten. Kärna ur och skiva äpplet tunt.

  2. Blanda kål, äpple, persilja och russin. Häll över citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar och blanda väl.

Vad tyckte du om receptet?