Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brysselkål med rostade solrosfrön och krämig dressing

Brysselkål och dressing kan förberedas dagen före servering. Blanda ihop och strö på solrosfrön strax före servering.

Brysselkål med rostade solrosfrön och krämig dressing
Brysselkål med rostade solrosfrön och krämig dressing
Brysselkål med rostade solrosfrön och krämig dressing
Toppa med lite av dillen och strö över solrosfröna. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gbrysselkål
  • 1 dlsolrosfrön- rostade

Dressing

  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 krukadill
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 1 mskvatten
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen. Skär ett kryss i roten och koka i lättsaltat vatten ca 5 min, tills de är mjuka men ännu har ett litet tuggmotstånd. Kyl i kallt vatten. Halvera dem och dra isär några av bladen.

  2. Repa och hacka dillen (spara lite till garnering). Vispa ihop ingredienserna till dressingen och vänd försiktigt ihop med brysselkålen. Toppa med lite av dillen och strö över solrosfröna.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här:

Läs mer: 

Recept på Janssons frestelse

Recept på köttbullar

Recept på enkel risgrynsgröt