JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brysselkål med pancetta och feta är en ny rätt på julbordet. Brysselkålen ska ha kvar lite tuggmotstånd, stek den inte för länge!
Ansa och halvera brysselkålen. Tärna pancettan och smula sönder fetaosten.
Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötaktig doft. Häll upp smöret inklusive bottensatsen i en bunke så att det inte fortsätter att brynas.
Stek pancettan i en torr stekpanna tills den får färg och är knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.
Stek brysselkålen i olja i en stekpanna på hög värme 6–8 min.
Blanda brysselkålen med pancettan och det brynta smöret. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över fetaost och persilja.
JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.