Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brysselkål med pancetta och feta

Brysselkål med pancetta och feta är en ny rätt på julbordet. Brysselkålen ska ha kvar lite tuggmotstånd, stek den inte för länge!

Brysselkål med pancetta och fetaBrysselkål med pancetta och fetaBrysselkål med pancetta och feta
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 750 gbrysselkål
  • 200 gpancetta
  • 200 gfetaost
  • 100 gsmör
  • 2 mskolivolja
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • bladpersilja- hackad

Gör så här

  1. Ansa och halvera brysselkålen. Tärna pancettan och smula sönder fetaosten.

  2. Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötaktig doft. Häll upp smöret inklusive bottensatsen i en bunke så att det inte fortsätter att brynas.

  3. Stek pancettan i en torr stekpanna tills den får färg och är knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Stek brysselkålen i olja i en stekpanna på hög värme 6–8 min.

  5. Blanda brysselkålen med pancettan och det brynta smöret. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över fetaost och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.