Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brysselkål med curry, russin och äpple

Brysselkål med curry, russin och äpple passar särskilt bra till julskinkan och revbensspjällen.

Brysselkål med curry, russin och äpple
Brysselkål med curry, russin och äpple
Brysselkål med curry, russin och äpple
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgbrysselkål
  • 1,5 dlrussin- gula
  • 2 lvatten
  • 0,5 dlsalt
  • 2gula lökar
  • 1äpple
  • 0,5 dlrapsolja- + 2 msk
  • 1 mskcurry

Gör så här

  1. Lägg russinen i kallt vatten ca 20 min. Låt dem rinna av.

  2. Halvera brysselkålen och skär bort de fula bladen. Koka upp vatten och salt. Förväll brysselkålen i vattnet ca 2 min. Ta upp och lägg dem direkt i isvatten. Låt brysselkålen rinna av.

  3. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Stek löken i 1/2 dl olja tills den är gyllenbrun. Tillsätt russin, äpple och curry, stek ytterligare ca 1 minut.

  4. Stek brysselkålen i 2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt lök- och russinblandningen.

Vad tyckte du om receptet?