Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brysselkål med curry, russin och äpple passar särskilt bra till julskinkan och revbensspjällen.
Lägg russinen i kallt vatten ca 20 min. Låt dem rinna av.
Halvera brysselkålen och skär bort de fula bladen. Koka upp vatten och salt. Förväll brysselkålen i vattnet ca 2 min. Ta upp och lägg dem direkt i isvatten. Låt brysselkålen rinna av.
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Stek löken i 1/2 dl olja tills den är gyllenbrun. Tillsätt russin, äpple och curry, stek ytterligare ca 1 minut.
Stek brysselkålen i 2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt lök- och russinblandningen.