Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En uppskattad rätt för den som gillar grönt på julbordet, dessutom en utmärkt variation på brysselkål och rödkål.
Pajdeg: Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med mjölet och saltet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en pajdeg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen, rulla upp den på kaveln och lägg den i en pajform, 26 cm i diameter. Fodra formen och jämna till kanterna med en vass kniv. Nagga degen med en gaffel och sätt in den i frysen ca 1 timme. Grädda pajen direkt från frysen ca 10 min.
Koka brysselkålen lätt eller använd förvälld fryst. Strimla rödkålen. Skala och strimla löken. Stek rödkål och lök i smöret 2-3 min. Vänd i honung och soja. Salta och peppra. Låt svalna.
Lägg rödkål, lök och brysselkål i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Häll det över grönsakerna i formen. Strö över osten och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Garnera pajen med solrosskott och strimlad rödlök.
Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.