Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En saftig, glutenfri botten med smak av mandel och brynt smör. Bottnen kan bakas en dag före och garneras strax innan den ska serveras.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret långsamt på medel-värmen tills det syns att bottensatsen är brynt och smöret fått mörkare gul färg, det tar ca 10 min. Låt svalna till rumstemperatur. Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en form ca 20 x 30 cm.
Blanda mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Vänd ner mandelmjölsblandning och smör. Häll smeten i formen och bred ut den. Grädda mitt i ugnen i 12–15 min. Låt svalna.
Stjälp upp kakan på en skärbräda. Dra försiktigt av bakplåtspappret och vänd kakan så att den gräddade sidan kommer uppåt. Låt kallna. Kakan kan också kallna i formen, garneras och serveras ur formen.
Vispa grädden. Kärna ur nektarinerna och skär i bitar. Halvera eventuellt stora -björnbär. Bred ut grädden på kakan och toppa
med frukt och bär. Garnera med mynta.
Läs också: