Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Polenta är små gryn som framställs av majskornets kärna. Här används de i den krämiga italienska klassikern med samma namn.
Kronärtskockor: Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem i bitar. Skala och skiva löken. Fräs löken i olja ca 2 min. Tillsätt kronärtskockorna och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt vin, timjan och citronsaft. Låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och socker. Låt kallna.
Sätt ugnen på 1
Bryn smöret tills det är gyllenbrunt. Sila över det i en ugnssäker form. Lägg i skalade, krossade vitlöksklyftor och timjan.
Är majskycklingbrösten stora så skär dem så att det blir fyra lika stora bitar. Bryn kycklingfiléerna i olja, först med skinnsidan nedåt, i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i formen och tillaga mitt i ugnen tills kycklingen har 68 innertemperatur, 20-25 min.
Polenta: Koka upp grädde, vatten, fond och gurkmeja i en kastrull. Vispa i polentan och låt koka upp. Sjud på svag värme under lock ca 15 min. Rör då och då. Ta kastrullen åt sidan. Mixa polentan med parmesanosten till en slät kräm. Salta. Servera polentan genast med kyckling och kronärtskockor.