Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brynt smör – recept på gott och enkelt tillbehör

Alla kockars trendfavorit brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat. Ljuvligt gott till sill, grönsaker eller kött.

Brynt smör – recept på gott och enkelt tillbehör
Brynt smör – recept på gott och enkelt tillbehör
Brynt smör – recept på gott och enkelt tillbehör
Brynt smör Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 gsmör

Gör så här

  1. Smält smöret på ganska hög värme i en kastrull. .

  2. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 2–3 min börjar smöret färgas gyllenbrunt.

  3. Ta kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötigt. Ta bort skummet med en sked och häll det brynta smöret i en kanna utan att bottensatsen följer med. Servera genast. 

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Brynt smör med vitlök

Fisksufflé med pressad potatis och brynt smör  

Äppelsmulpaj med brynt smör och vispad crème fraiche