Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brynt smör-glass med grillade aprikoser och chokladdoppad mandel

Brynt smör-glass med grillade aprikoser och chokladdoppad mandel är en festlig dessert. Brynt smör har en nötig smak som passar bra i glass. Med grillade aprikoser och chokladmandlar blir det en kombination du måste prova!

Brynt smör-glass med grillade aprikoser och chokladdoppad mandel
Brynt smör-glass med grillade aprikoser och chokladdoppad mandel
Brynt smör-glass med grillade aprikoser och chokladdoppad mandel
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 6äggulor
  • 1,5 dlmuscovadosocker- ljust
  • 3 dlmjölk- (3 %)
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 tskhavssalt

Mandlar

  • 100 gmörk choklad- mörk
  • 100 gmandlar- saltrostade

Aprikoser och nektariner

  • 8aprikoser
  • 4nektariner
  • 2 mskhonung
  • 2 msklime- pressad

Gör så här

  1. Glass: Bryn smöret i en kastrull, när smöret bubblar upp och tystnar är det färdigt. Låt smöret svalna. Vispa äggulor och socker i en bunke.

  2. Värm mjölk och grädde. Häll gräddmjölken över äggulevispet och häll tillbaka i kastrullen.

  3. Värm till 85°. Ta kastrullen från värmen, tillsätt  smör och salt. Sila krämen. Låt kallna i kylen. Frys smeten i glassmaskin. Lägg över i en skål och ställ i frysen.

  4. Mandlar: Hacka chokladen och smält i mikron, vänd ner mandlarna. Häll mandlarna på ett bakplåtspapper och låt kallna i kylen.

  5. Aprikoser och nektariner: Halvera och kärna ur aprikoser och nektariner. Grilla dem på rengjort grillgaller. Skär frukten i grova bitar. Lägg den i en skål och ringla över honung och limesaft.

  6. Grovhacka mandeln. Servera frukten ljummen med glass och mandlar.

Vad tyckte du om receptet?