Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brynt smör-glass med grillade aprikoser och chokladdoppad mandel är en festlig dessert. Brynt smör har en nötig smak som passar bra i glass. Med grillade aprikoser och chokladmandlar blir det en kombination du måste prova!
Glass: Bryn smöret i en kastrull, när smöret bubblar upp och tystnar är det färdigt. Låt smöret svalna. Vispa äggulor och socker i en bunke.
Värm mjölk och grädde. Häll gräddmjölken över äggulevispet och häll tillbaka i kastrullen.
Värm till 85°. Ta kastrullen från värmen, tillsätt smör och salt. Sila krämen. Låt kallna i kylen. Frys smeten i glassmaskin. Lägg över i en skål och ställ i frysen.
Mandlar: Hacka chokladen och smält i mikron, vänd ner mandlarna. Häll mandlarna på ett bakplåtspapper och låt kallna i kylen.
Aprikoser och nektariner: Halvera och kärna ur aprikoser och nektariner. Grilla dem på rengjort grillgaller. Skär frukten i grova bitar. Lägg den i en skål och ringla över honung och limesaft.
Grovhacka mandeln. Servera frukten ljummen med glass och mandlar.