Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon

Recept på brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon. Krämig risotto med rostad kål och knaprigt bacon. Köp färdigriven ost för att göra det extra enkelt.

Brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon
Brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon
Brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlrisottoris- eller arborioris
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 1vitlöksklyfta- + 1
  • 8 dlvatten- + 3 msk
  • 1,5 tärninghönsbuljong
  • 1 pktjägarbacon- (130 g)
  • 300 gbrysselkål
  • 50 gparmesan- riven
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Fräs riset i 1 msk smör tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Häll på 8 dl vatten och smula i buljongtärningarna. Tillsätt 1 msk vinäger. Låt sjuda utan lock ca 15 min. Rör då och då.

  2. Stek baconet knaprigt. Skär det i bitar. Halvera brysselkålen och bryn den i 1 msk smör. Häll på 3 msk vatten så att den ångas lätt. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Blanda ner brysselkålen och hälften av osten i riset. Strö över baconet och resten av osten.

Vad tyckte du om receptet?