Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 17g
Kolhydrater: 51g
Recept på brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon. Krämig risotto med rostad kål och knaprigt bacon. Köp färdigriven ost för att göra det extra enkelt.
Fräs riset i 1 msk smör tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Häll på 8 dl vatten och smula i buljongtärningarna. Tillsätt 1 msk vinäger. Låt sjuda utan lock ca 15 min. Rör då och då.
Stek baconet knaprigt. Skär det i bitar. Halvera brysselkålen och bryn den i 1 msk smör. Häll på 3 msk vatten så att den ångas lätt. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Krydda med 1/2 tsk salt.
Blanda ner brysselkålen och hälften av osten i riset. Strö över baconet och resten av osten.