Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa små kakor kallas också bruttibuoni, och kommer ursprungligen från regionen Emilia-Romagna. Brutti betyder fula och vilket syftar till att de inte har en precis form, buoni betyder goda. Alltså: Fula men goda!
Sätt ugnen på 150°. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna tills skalet börjar spricka och de börjar svartna. Lägg dem i en handduk och gnid av skalet. Mixa nötterna grovt.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Blanda ner citronskalet.
Klicka ut smeten i högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Låt kakorna kallna på plåten. Pudra över florsocker innan servering.