Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 12g
Protein: 45g
Kolhydrater: 59g
Bruschettakyckling serveras med pasta eller potatis. Egentligen är bruschetta en rostad brödskiva med tomat och vitlök. Här har brödet bytts mot saftiga kycklingfiléer och blir till en perfekt middag.
Sätt ugnen på 225° och varmluft. Krydda kycklingfiléerna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn dem på båda sidor i 1 msk smör.
Låt tomaterna rinna av i en sil i ca 5 min. Strimla basilikabladen. Skala och pressa ner vitlöken i tomaterna tillsammans med hälften av basilikan och 2 krm salt. Lägg tomatkrosset på kycklingbrösten. Skiva mozzarellan och lägg dem på kycklingen.
Gratinera mitt i ugnen i 15–20 min tills osten fått lite färg. Garnera med resterande basilika. Servera med pasta eller potatis och sallad.