Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäs

Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäs - en lyxig sparrissmörgås som passar fint en sommarlunch.

Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäsBruschetta med vit sparris och sojamajonnäsBruschetta med vit sparris och sojamajonnäs
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8vita sparrisar- + 4
  • 4 skivorsurdegsbröd
  • 2 mskolivolja- + 1 msk + 1/2 msk
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sojamajonnäs

  • 2äggulor
  • 1,5 dlrapsolja
  • 2 tsksoja- japansk

Garnering

  • späda salladsblad

Gör så här

  1. Sojamajonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Vispa till en tjock majonnäs. Smaka av med soja.

  2. Pensla brödskivorna med 2 msk olja och rosta dem i en het grillpanna. Skala och halvera vitlöksklyftan, gnid in brödsidorna med snittytan.

  3. Skala 8 sparrisar och pensla dem med 1 msk olja. Grilla runt om i grillpanna eller på grill 2–3 min.

  4. Skala och hyvla 4 sparrisar tunt på mandolin. Lägg i en skål och blanda med 1/2 msk olja, citronsaft, flingsalt och peppar.

  5. Bred majonnäs på de grillade bröden och toppa med grillad sparris, hyvlad sparris och salladsblad.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: 

Allt om Mat Vego