


Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäs - en lyxig sparrissmörgås som passar fint en sommarlunch.
Sojamajonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Vispa till en tjock majonnäs. Smaka av med soja.
Pensla brödskivorna med 2 msk olja och rosta dem i en het grillpanna. Skala och halvera vitlöksklyftan, gnid in brödsidorna med snittytan.
Skala 8 sparrisar och pensla dem med 1 msk olja. Grilla runt om i grillpanna eller på grill 2–3 min.
Skala och hyvla 4 sparrisar tunt på mandolin. Lägg i en skål och blanda med 1/2 msk olja, citronsaft, flingsalt och peppar.
Bred majonnäs på de grillade bröden och toppa med grillad sparris, hyvlad sparris och salladsblad.
För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: