Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med ugnsbakade tomater


Långsamt ugnsbakade tomater och basilika är en suverän kombination på en klassisk italiensk macka.

Bruschetta med ugnsbakade tomater
Bruschetta med ugnsbakade tomater
Bruschetta med ugnsbakade tomater

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 gcocktailtomater
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskråsocker
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5baguette
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja

Garnera med:

  • basilika

Gör så här

  1. Dela och gröp ur kärnorna ur tomaterna. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, strö över råströsocker, flingsalt och svartpeppar. Baka mitt i ugnen, i 100-125 grader, cirka 2 timmar.

  2. Skär baguetten i 2 centimeter tjocka skivor. Rosta på ugnsgallret under grill­elementet i ugnen, 250 grader, någon minut per sida. Passa noga.

  3. Gnid skalad vitlök mot den ena rostade sidan av bröden. Ringla över lite olivolja. Lägg tomaterna på brödskivorna. Garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök