Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Långsamt ugnsbakade tomater och basilika är en suverän kombination på en klassisk italiensk macka.
Dela och gröp ur kärnorna ur tomaterna. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, strö över råströsocker, flingsalt och svartpeppar. Baka mitt i ugnen, i 100-125 grader, cirka 2 timmar.
Skär baguetten i 2 centimeter tjocka skivor. Rosta på ugnsgallret under grillelementet i ugnen, 250 grader, någon minut per sida. Passa noga.
Gnid skalad vitlök mot den ena rostade sidan av bröden. Ringla över lite olivolja. Lägg tomaterna på brödskivorna. Garnera med basilika.
Recept från Mitt kök