Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med tryffelsalami och olivade

Bruschetta med tryffelsalami och olivade är en perfekt förrätt att småäta av i väntan på huvudrätten.

Bruschetta med tryffelsalami och olivade
Bruschetta med tryffelsalami och olivade
Bruschetta med tryffelsalami och olivade
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 skivorsurdegsbröd
  • 0,25king solo vitlök
  • 0,5 mskolivolja
  • 8 skivortryffelsalami
  • 8körsbärstomater
  • 0,5 krukabasilika
  • 2 mskparmesan- finriven

Olivade

  • 20oliver- svarta ­ kalamata, urkärnade
  • 0,25king solo vitlök
  • 0,5 krukabasilika
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Olivade: Mixa oliverna med skalad vitlök, basilika och olja. Krydda med peppar.

  2. Rosta brödet på båda sidor i en torr, het stekpanna. Gnid bröden med vitlök och ringla över olja.

  3. Skär bröden i mindre bitar. Garnera dem med olivade, tryffelsalami, halverade tomater och basilika. Strö över parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?