Klassisk bruschetta med tomat och basilika passar perfekt som en liten förrätt eller ett tillbehör till soppa eller pasta. Välj väl mogna tomater, gärna bifftomater.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
6 – 8 stciabatta- eller lantbröd skivor
3 mskolivolja- + 2 msk
2 stvitlöksklyftor
4 sttomater
1 krukabasilika
2 krmflingsalt
2 krmsvartpeppar- nymald
Gör så här
Stek brödskivorna i olivolja. Gnid dem med halverade vitlöksklyftor.
Skär tomaterna i små bitar. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, basilika, olja salt och peppar i en skål.
Fördela tomathacket på brödskivorna strax före servering. Garnera med färsk basilika.
Bruschetta med solmogna tomater avnjuts gärna med en fräsch och lättsam chianti.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,7 · 202 röster)
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!