Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med tomat och basilika – recept

Klassisk bruschetta med tomat och basilika passar perfekt som en liten förrätt eller ett tillbehör till soppa eller pasta. Välj väl mogna tomater, gärna bifftomater. 

Bruschetta med tomat och basilika – recept
Bruschetta med tomat och basilika – recept
Bruschetta med tomat och basilika – recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Bruschetta med tomat

  • 68 stciabatta- eller lantbröd skivor
  • 3 mskolivolja- + 2 msk
  • 2 stvitlöksklyftor
  • 4 sttomater
  • 1 krukabasilika
  • 2 krmflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i olivolja. Gnid dem med halverade vitlöksklyftor.

  2. Skär tomaterna i små bitar. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, basilika, olja salt och peppar i en skål.

  3. Fördela tomathacket på brödskivorna strax före servering. Garnera med färsk basilika.

  4. Bruschetta med solmogna tomater avnjuts gärna med en fräsch och lättsam chianti.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!