Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med svamp & rostad vitlök

Njut av höstens härliga svamp! Bröd som bakas på surdeg bli saftigt och hållbart. Får du inte tag på surdegsbröd går det bra med lantbröd.

Bruschetta med svamp & rostad vitlök
Bruschetta med svamp & rostad vitlök
Bruschetta med svamp & rostad vitlök
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4surdegsbröd- eller lantbröd, rejäla skivor
  • olivolja- till pensling

Topping

  • 500 gsvamp- ansad, till exempel skogssvamp eller skogschampinjoner
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 dlörter- blandade färska, till exempel timjan, rosmarin och oregano
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2vitlökar- hela

Gör så här

  1. Dela svampen i mindre bitar. Lägg den i en skål och blanda med olivolja, vinäger, örter, salt och peppar. Låt marinera i minst 2 timmar, men gärna längre.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta den hela vitlöken tills köttet är mjukt, cirka 30 minuter.

  3. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Rosta brödet i ugnen. Ta ut och droppa lite olivolja på brödet.

  4. Stek svampen i en het stekpanna, helst en ”släpp lätt”-panna. Oljan från marinaden räcker.

  5. Bred vitlöksköttet på brödskivorna och fördela den nystekta svampen över. Krydda med flingsalt och dra över några varv med pepparkvarnen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök