Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med svamp och rostad vitlök

Härlig svampmacka på italienska. Bli inte förskräckta över vitlöksmängden, när man bakar den i ugnen blir den mild, mjuk och krämig.

Bruschetta med svamp och rostad vitlök
Bruschetta med svamp och rostad vitlök
Bruschetta med svamp och rostad vitlök
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4surdegsbröd- eller lantbröd, rejäla skivor
  • olivolja- till pensling
  • parmesan
  • 500 gsvamp- ansad, till exempel ­karljohan eller blandsvamp
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 dlörter- blandade färska, som timjan, rosmarin och oregano
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2vitlökar- hela

Gör så här

  1. Dela svampen i mindre bitar.

  2. Lägg den i en skål och blanda med olivolja, vinäger och örter, salt och peppar. Låt marinera minst 2 timmar, men gärna längre.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Rosta de hela vitlökarna tills köttet är mjukt, 30-40 minuter.

  5. Höj ugnsvärmen till 225 grader.

  6. Rosta brödet i ugnen, 8-10 minuter, vänd efter halva tiden. Droppa lite olivolja på brödet.

  7. Stek svampen i en het stekpanna, gärna teflon. Smaka av med salt och peppar.

  8. Bred vitlöksköttet på ­brödskivorna och fördela den ­nystekta svampen över. Toppa med hyvlad parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök