Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig svampmacka på italienska. Bli inte förskräckta över vitlöksmängden, när man bakar den i ugnen blir den mild, mjuk och krämig.
Dela svampen i mindre bitar.
Lägg den i en skål och blanda med olivolja, vinäger och örter, salt och peppar. Låt marinera minst 2 timmar, men gärna längre.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta de hela vitlökarna tills köttet är mjukt, 30-40 minuter.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Rosta brödet i ugnen, 8-10 minuter, vänd efter halva tiden. Droppa lite olivolja på brödet.
Stek svampen i en het stekpanna, gärna teflon. Smaka av med salt och peppar.
Bred vitlöksköttet på brödskivorna och fördela den nystekta svampen över. Toppa med hyvlad parmesanost.
Recept från Mitt kök