Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med semitorkade tomater

Bruschetta är toppen som förrätt eller på buffén, och går att göra i alla möjliga varianter. I detta recept semitorkar du tomaterna själv i ugnen, vilket ger dem en fantastisk smak.

Bruschetta med semitorkade tomater
Bruschetta med semitorkade tomater
Bruschetta med semitorkade tomater
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gcocktailtomater- cirka
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tskströsocker
  • 2 mskrapsolja- eller olivolja
  • 2 mskbasilika- hackad
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 12baguette

Till garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.

  2. Skölj och dela tomaterna och skrapa ur kärnorna. Lägg med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Strö över socker och sätt in plåten i mitten av ugnen tills tomaterna är bakade, cirka 3 timmar.

  3. Blanda tomaterna i en skål med olja, basilika och gräslök.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman olja och vitlök. Pensla baguetteskivorna med vitlöksoljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 3 minuter per sida.

  5. Fördela tomaterna över brödskivorna och garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök