Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med mozzarella och pesto av nässlor

Recept på bruschetta med mozzarella och pesto gjord på nässlor och kirskål. Lite som en caprese – den klassiska italienska salladen med mozzarella, tomater, basilika och olivolja – fast på bröd. En lättlagad liten lunch- eller kvällsrätt och perfekt när du har pesto över.

Bruschetta med mozzarella och pesto av nässlor
Bruschetta med mozzarella och pesto av nässlor
Bruschetta med mozzarella och pesto av nässlor
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 skivorsurdegsbröd
  • 200 gplommontomater- små
  • 2mozzarellaostar- (à 100 g)
  • 2 mskolivolja
  • 4salladsblad
  • 4 mskpesto- av nässlor och kirskål, se recept
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta brödskivorna. Halvera tomaterna. Riv mozzarellosten i bitar.

  2. Ringla olja på bröden och fördela sallad, tomater och ost på brödskivorna. Toppa med nässel- och kirskålspesto. Mal över peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?