Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med gorgonzola & granatäppelsirap

Bruschetta är i sin enklaste form grillat lantbröd som man gnider in med vitlök och droppar olivolja av god kvalitet på. Sen kan den byggas ut i det oändliga med olika pålägg, det är bara den egna fantasin som sätter gränser.

Bruschetta med gorgonzola & granatäppelsirapBruschetta med gorgonzola & granatäppelsirapBruschetta med gorgonzola & granatäppelsirap
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Bruschetta

    • 4lantbröd- rejäla skivor,gärna av surdeg
    • 1vitlöksklyfta
    • 24 mskolivolja
    • 150175 ggorgonzola
    • 8 skivorlufttorkad skinka
    • 4fikon- färska

    Granatäppelsirap

    • 1 stortgranatäpple
    • 0,5 dlrött vin
    • 0,5 dlhonung- flytande
    • 23 mskpinjenötter- rostade

    Gör så här

    1. Granatäppelsirap: Gröp ur granat- äpplets kärnor. Plocka bort de vita hinnorna. Pressa hälften av kärnorna, med baksidan på en träslev, genom en sil. Det ska bli cirka 1⁄2 dl juice.

    2. Häll juice, vin och honung i en liten kastrull. Koka utan lock tills det börjar tjockna, 10–12 minuter. Låt kallna, då tjocknar sirapen ytterligare. Förvara i rumstemperatur. Om sirapen stelnar för mycket, värm den sakta vid servering.

    3. Rör ner granatäppelkärnor och rostade nötter vid servering.

    4. Bruschetta: Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och gnid brödet lätt med en vitlöksklyfta. Pensla på olivolja.

    5. Lägg en skiva ost på brödet. Toppa med skinkskivor och fikonklyftor. Ringla på granatäppelsirap.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök