Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med bönpuré och sparris


En skiva bondbröd som toppas med primörernas primör, sparrisen, är en Italieninspirerad förrätt. Du kan också göra flera små crostini och servera som tilltugg eller på en buffé. Välj då baguette i stället för ett större bröd.

Bruschetta med bönpuré och sparris

Bruschetta med bönpuré och sparris

Bruschetta med bönpuré och sparris

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4bondbröd- rejäla skivor,gärna av surdeg
  • olivolja
  • 250 gsparris- späd grön
  • flingsalt
  • 1 burkcannellinibönor- 400 g
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskrosmarin- hackad färsk
  • 1 tskcitron- pressad
  • peppar- nymald
  • parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödet i mitten av ugnen tills det har fin färg. Pensla med olivolja.

  2. Bryt av den nedre grova delen på sparrisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 1 msk olivolja och flingsalt. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 ­minuter. Sparrisen ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar.

  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Skiva vitlöken. Fräs vitlöken i 1 msk olivolja utan att den tar färg. Tillsätt bönor och rosmarin och låt puttra med några minuter.

  4. Mosa bönorna till grovt mos med en gaffel. Blanda i 2 msk olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.

  5. Fördela den varma bönpurén på brödet. Toppa med sparris och flagad parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök