Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla. Blomkålskrämen ska vara krämig, så mixa den riktigt slät.
Sätt ugnen på 200°. Ansa blomkålen och plocka eller skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk.
Häll av grädden. Mixa blomkål och grädde, lite i taget till en kräm. Rör i 1 msk smör. Krydda med tryffelolja, 1 krm salt och peppar.
Pensla baguetteskivorna med olja. Lägg dem på en plåt och rosta i övre delen av ugnen ca 5 min, tills de är gyllene.
Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk smör ca 1 minut på varje sida. Krydda dem med 2 krm salt. Bred blomkålscrème på brödskivorna. Lägg på en pilgrimsmussla. Toppa med löjrom och garnera med örter, krasse eller solrosskott.