Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brunswick stew - amerikansk gryta

Brunswick stew kommer från den amerikanska södern. De milda och ­mustiga smakerna i denna gryta passar både stora och små.

Brunswick stew - amerikansk grytaBrunswick stew - amerikansk grytaBrunswick stew - amerikansk gryta
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1kyckling- (ca 1,2 kilo)
  • 1gul lök- stor
  • 2,5 lvatten
  • 3 tärningarhönsbuljong
  • 400 gfläskfärs
  • 1 mskolivolja
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4 stjälkarselleri
  • 3morötter- stora
  • 800 gpotatis
  • 1 dlbarbequesås
  • 0,5 dlketchup
  • 1 mskworcestershiresås
  • 2lagerblad
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1ancho chili
  • 1 förpbönor- blandade (380 g)
  • 1 burkmajs- (300 g)

Tillbehör

  • majsbröd- se recept

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Lägg kycklingen i en gryta tillsammans med löken. Häll över vattnet så att det täcker kycklingen helt. Smula ner buljongtärningarna.

  2. Låt kycklingen koka under lock ca 1 timme, tills den är genomkokt.

  3. Sila över 1 liter buljong i en ny gryta. Ta bort skinnet från kycklingen och bena ur den. Dra isär köttet med två gafflar.

  4. Bryn fläskfärsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skala och skär morötter och potatisar i mindre bitar. Ansa och skiva selleristjälkarna.

  5. Koka upp buljongen. Tillsätt morötter, potatis, selleri, kycklingkött, fläskfärs, barbecuesås, ketchup, worcestersås, lagerblad och paprikapulver. Lägg i den hela anchochilin och sjud grytan under lock ca 40 min.

  6. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Låt majsen rinna av. Vänd ner bönor och majs i grytan. Servera med majsbröd.

Vad tyckte du om receptet?