Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brunswick stew kommer från den amerikanska södern. De milda och mustiga smakerna i denna gryta passar både stora och små.
Skala och skär löken i klyftor. Lägg kycklingen i en gryta tillsammans med löken. Häll över vattnet så att det täcker kycklingen helt. Smula ner buljongtärningarna.
Låt kycklingen koka under lock ca 1 timme, tills den är genomkokt.
Sila över 1 liter buljong i en ny gryta. Ta bort skinnet från kycklingen och bena ur den. Dra isär köttet med två gafflar.
Bryn fläskfärsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skala och skär morötter och potatisar i mindre bitar. Ansa och skiva selleristjälkarna.
Koka upp buljongen. Tillsätt morötter, potatis, selleri, kycklingkött, fläskfärs, barbecuesås, ketchup, worcestersås, lagerblad och paprikapulver. Lägg i den hela anchochilin och sjud grytan under lock ca 40 min.
Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Låt majsen rinna av. Vänd ner bönor och majs i grytan. Servera med majsbröd.