Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brunkål gräddstuvad

Gräddstuvad brunkål. Brunkålen får en söt smak av sirap.

Brunkål gräddstuvad
Brunkål gräddstuvad
Brunkål gräddstuvad
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 0,5 huvudvitkål- (1 kilo)
  • 2 msksmör
  • 2 msksirap- mörk
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 3 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 3 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Ansa och skölj kålen. Klyfta den och skär bort mittstocken. Skär kålen i  strimlor.

  2. Smält smöret i en gryta. Fräs kålen på hög värme under omrörning tills den får lite färg, utan att bli bränd, ca 5 min.

  3. Häll över sirap, ättika och vatten. Smula i buljongtärningen, salta och peppra. Rör om och sjud kålen under lock på medelvärme 1 timme.

  4. Tillsätt grädden. Rör om och sjud ytterligare 30 min. Smaka ev av med mer salt.

Vad tyckte du om receptet?