Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brunkål

Brunkål är ett måste på varje skånskt julbord.

Brunkål
Brunkål
Brunkål
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,5 kgvitkål
  • 4 mskrapsolja
  • 1 dlsirap- mörk
  • 3 mskättiksprit- (12 %)
  • 2 tsksalt
  • 2lagerblad

Gör så här

  1. Skär bort den grova stammen från vitkålen. Skär kålen i ca 4 x 4 cm stora bitar. Stek den i olja tills den fått fin färg.

  2. Tillsätt övriga ­ingredienser och låt kålen sjuda i sitt eget spad under lock tills den börjar bli mjuk, ca 30 min. Smaka eventuellt av med mer sirap, salt eller ättika.

Vad tyckte du om receptet?