Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bondens egna recept - detta recept är framtaget tillsammans med en av våra odlare av bruna bönor, Håkan Johansson från Kolstad på Öland. En älskad rätt av både barn och vuxna. Här är de öländska bönorna tillagade från grunden, men med en liten extra knorr!
Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken. Tillsätt de bruna bönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. Späd på med mer vatten om det behövs och rör om. När du har fått den konsistens du önskar, tillsätt sirap, ättika, ingefära, chiliflakes, salt och peppar.
Låt det koka ihop i ca ytterligare 10-15 minuter. Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Servera!