Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownies

Det sägs att den första browniekakan bakades av en bagare som misslyckades med att få sin chokladsockerkaka att resa sig. I stället blev det en lätt kletig och tung chokladkaka, som smakade alldeles underbart.

Brownies
Brownies
Brownies
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2,5 dlsocker
  • 200 gmörk choklad- (70%)
  • 175 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 2 dlvetemjöl
  • 100 gvalnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

  2. Smält smöret och låt det svalna av. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron. Rör ner det smälta smöret och den smälta chokladen i äggvispet. Blanda väl.

  3. Blanda ner mjölken och sikta ner mjölet i smeten. Blanda till en jämn smet. Rör till sist ner nötterna.

  4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form eller liten långpanna, 20x25 centimeter. Grädda i 30-35 minuter.

  5. Kakan ska vara lite kletig i mitten. Låt svalna och skär i fyrkanter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök