Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det sägs att den första browniekakan bakades av en bagare som misslyckades med att få sin chokladsockerkaka att resa sig. I stället blev det en lätt kletig och tung chokladkaka, som smakade alldeles underbart.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Smält smöret och låt det svalna av. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron. Rör ner det smälta smöret och den smälta chokladen i äggvispet. Blanda väl.
Blanda ner mjölken och sikta ner mjölet i smeten. Blanda till en jämn smet. Rör till sist ner nötterna.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form eller liten långpanna, 20x25 centimeter. Grädda i 30-35 minuter.
Kakan ska vara lite kletig i mitten. Låt svalna och skär i fyrkanter.
Recept från Mitt kök