Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownies med rostade hasselnötter och polkagrädde

Brownies med rostade hasselnötter och polkagrädde är härligt sega rutor är så goda att ta fram ur väskan till fikat! Vispa grädden hemma eller häll den i en tät burk med plats för luft och skaka den tjock på plats. Polkakrosset som du strör över blir lika vackert som gott.

Brownies med rostade hasselnötter och polkagräddeBrownies med rostade hasselnötter och polkagräddeBrownies med rostade hasselnötter och polkagrädde
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötter
  • 200 gchoklad- mörk
  • 50 gsmör
  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 krmbakpulver
  • 1 krmsalt

Polkagrädde

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 10polkagrisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna. Grovhacka dem. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner choklad- och smörblandningen. Blanda hälften av nötterna, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm. Strö över de sparade nötterna. Grädda mitt i ugnen 20–25 min, känn med en sticka, kakan ska vara torr utanpå men lite fuktig inuti. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

  4. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna i en mortel och blanda ner krosset i grädden. Servera kakan med polkagrädde.

Vad tyckte du om receptet?