Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brownies med rostade hasselnötter och polkagrädde är härligt sega rutor är så goda att ta fram ur väskan till fikat! Vispa grädden hemma eller häll den i en tät burk med plats för luft och skaka den tjock på plats. Polkakrosset som du strör över blir lika vackert som gott.
Sätt ugnen på 175°. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna. Grovhacka dem. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner choklad- och smörblandningen. Blanda hälften av nötterna, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm. Strö över de sparade nötterna. Grädda mitt i ugnen 20–25 min, känn med en sticka, kakan ska vara torr utanpå men lite fuktig inuti. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.
Vispa grädden. Krossa polkagrisarna i en mortel och blanda ner krosset i grädden. Servera kakan med polkagrädde.