Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt intensiv brownie med mycket chokladsmak och krispiga bitar av karamelliserad pekannöt (men du kan använda vilka nötter du vill).
Karamelliserad pekan: Blanda socker och vatten i en kastrull och koka till 155°, sockerlagen ska inte få någon färg. Tillsätt nötterna och rör om hela tiden tills nötterna vitnar och lossnar från varandra. Häll ut på bakplåtspapper och låt kallna. Grovhacka nötterna.
Sätt ugnen på 190°. Hacka chokladen. Smält smöret tills det börjar brynas och doftar nötigt. Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Låt den smälta och rör sedan om så att det är helt blandat.
Blanda ner strösocker, farinsocker och sirap i chokladsmöret och rör om. Sikta i mjöl, kakao och salt och rör sedan i äggen. Vänd ner chokladknappar. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm med ett bakplåtspapper i botten. Toppa med pekannötterna och tryck till dem en aning.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kallna och skär sedan kakan i bitar.