Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownies med chokladtryffelsås

Recept på chokladstinn brownie som får en kraftig och mättad smak av chokladen med riktigt hög kakaohalt. Den lena chokladglassen passar perfekt till.

Brownies med chokladtryffelsåsBrownies med chokladtryffelsåsBrownies med chokladtryffelsås
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 125 gmörk choklad- mörk (64-70 %)
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2 mskkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 75 gmörk choklad- mörk (99 %)

Chokladsås

  • 100 gmörk choklad- mörk (64-70 %)
  • 2 dlvispgrädde

garnering

  • kakaobönor- krossade eller grovhackad choklad

tillbehör

  • chokladglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugnen.

  2. Vispa ihop smör och socker. Vispa upp äggen och tillsätt lite i taget i smörblandningen. Rör i den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Grovhacka chokladen med 99 % kakaohalt och blanda i smeten.

  3. Bred ut smeten i en smord och mjölad form, 24 x 24 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Hacka chokladen till såsen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält.

  5. Garnera kakan med krossade kakaobönor eller grovhackad mörk choklad. Servera med den varma chokladsåsen, chokladglass och whisky.

Vad tyckte du om receptet?