Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownies med cheesecakefyllning och hallon

Kladdiga brownies med intensiv chokladsmak som gifter sig perfekt med den syrliga cheese­cakekrämen och hallonen. Kakan bakas i långpanna vilket är praktiskt när gästerna är många.

Brownies med cheesecakefyllning och hallonBrownies med cheesecakefyllning och hallonBrownies med cheesecakefyllning och hallon
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 gsmör
  • 6ägg
  • 6 dlströsocker
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 4,5 dlkakao
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 1,5 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlhallon- frysta

Cheesecakekräm

  • 200 gnaturell färskost
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 1 mskvetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna. 

  2. Vispa ihop ägg och socker lätt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med smöret.

  3. Cheesecakekräm: Vispa ihop färskost, socker, ägg och mjöl till

    en slät kräm.

  4. Häll chokladsmeten i formen. Klicka på cheesecakekrämen. Dra med en kniv genom smeten så att det blandas lätt och blir marmorerat. Tryck ner hallonen i smeten.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Täck den med aluminiumfolie om den ser ut att få för mycket färg. Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar när den kallnar.

  6. Låt kakan svalna på ett galler. Skär den sedan i rutor.

Vad tyckte du om receptet?