Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdiga brownies med intensiv chokladsmak som gifter sig perfekt med den syrliga cheesecakekrämen och hallonen. Kakan bakas i långpanna vilket är praktiskt när gästerna är många.
Sätt ugnen på 175°. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och socker lätt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med smöret.
Cheesecakekräm: Vispa ihop färskost, socker, ägg och mjöl till
en slät kräm.
Häll chokladsmeten i formen. Klicka på cheesecakekrämen. Dra med en kniv genom smeten så att det blandas lätt och blir marmorerat. Tryck ner hallonen i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Täck den med aluminiumfolie om den ser ut att få för mycket färg. Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar när den kallnar.
Låt kakan svalna på ett galler. Skär den sedan i rutor.