Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownies med björnbär- och cheesecaketopping

En riktigt kladdig och mäktig brownie, som marmoreras vackert och toppas med björnbär.

Brownies med björnbär- och cheesecaketoppingBrownies med björnbär- och cheesecaketoppingBrownies med björnbär- och cheesecaketopping
Recept på en lyxig brownie med björnbär och cheesecaketopping. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 180 gsmör- osaltat
  • 3,5 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2 tskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1,75 dlkakao

Ingredienser

  • 1,25 dlvetemjöl

Björnbärspuré

  • 100 gbjörnbär- färska eller frysta
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvatten

Cheesecaketopping

  • 200 gnaturell färskost
  • 1 dlgrekisk yoghurt
  • 1ägg- stort, rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Björnbärspuré: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 7–8 min. Pressa blandningen genom en sil med hjälp av en slickepott. Låt purén svalna till rumstemperatur. 

  2. Sätt ugnen på 165°. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.

  3. Smält smöret. Vispa i socker, ägg, vaniljsocker och salt. Blanda kakao och mjöl och rör ner i smeten. Häll i smeten i formen.

  4. Cheesecaketopping: Vispa ihop alla ingredienser. Bred blandningen över browniesmeten. Droppa eller ringla björnbärspurén på toppen och gör marmoreringsmönster med hjälp av en sked eller gaffel.

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/4 tim tills kakan har stannat och börjar bli gyllene på toppen.

Vad tyckte du om receptet?