Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt kladdig och mäktig brownie, som marmoreras vackert och toppas med björnbär.
Björnbärspuré: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 7–8 min. Pressa blandningen genom en sil med hjälp av en slickepott. Låt purén svalna till rumstemperatur.
Sätt ugnen på 165°. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Smält smöret. Vispa i socker, ägg, vaniljsocker och salt. Blanda kakao och mjöl och rör ner i smeten. Häll i smeten i formen.
Cheesecaketopping: Vispa ihop alla ingredienser. Bred blandningen över browniesmeten. Droppa eller ringla björnbärspurén på toppen och gör marmoreringsmönster med hjälp av en sked eller gaffel.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/4 tim tills kakan har stannat och börjar bli gyllene på toppen.