Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brownies med mjölkchoklad. Brownie påminner om en kladdkaka i konsistensen, den ska kännas lite lös när man tar den ur ugnen.
Sätt ugnen på 160° varmluft. Vispa ägg och socker pösigt och ställ åt sidan. Hacka chokladen. Blanda mjöl och vaniljsocker.
Smält smöret i en kastrull och stäng av plattan. Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält.
Blanda ner chokladsmöret i äggpöset. Sikta ner mjölblandningen och rör i saltet.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång ugnssäker form, ca 10 x 30 cm. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugn ca 25 min. Ta ut och låt svalna. Att brownien sjunker ihop lite när den svalnat är helt normalt. Ställ den i frysen. Den ska bli så pass kall att det går att skära ut stavar utan att det blir kladdigt. Skär kakan i 2 x 4 cm tjocka stavar och förvara dem i kylen.
Garnering: Smält mjölkchokladen i mikron. Häll upp kakaon i en skål. Lägg lite choklad i handflatan och rulla staven tills den är helt täckt med choklad. Lägg ner stavarna i skålen med kakao och skaka runt. Låt chokladen stelna helt. Lägg bitarna i en burk med lock och förvara i kylen eller frysen.