Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Browniekaka, vit choklad och pinjenötter

Brownies med vit choklad. Mörk choklad, körsbär, kaffe och friska björnbär i en perfekt kombination.

Browniekaka, vit choklad och pinjenötter
Browniekaka, vit choklad och pinjenötter
Browniekaka, vit choklad och pinjenötter
Browniekaka, vit choklad och pinjenötter med kanderade citrusskal Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- (70%)
  • 100 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 1äggula
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 50 gpinjenötter- eller flagad mandel
  • 50 gvit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda ner chokladen.

  3. Vispa socker, ägg och äggula. Blanda ner i smörblandningen tillsammans med vaniljsocker och vetemjöl. Häll upp i en form 15 x 20 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över pinjenötter och vit choklad.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Skär bort kanterna och skär kakan i mindre bitar, ca 4 x10 cm. Servera med björnbär, körsbärskompott, chokladsås och kanderade citrusskal.

Vad tyckte du om receptet?