Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Browniebitar med chokladtopping

Recept på browniebitar med chokladtopping. Skär gärna upp brownien i små bitar, så kan man äta flera!

Browniebitar med chokladtopping
Browniebitar med chokladtopping
Browniebitar med chokladtopping
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlströsocker
  • 1,5 dlkakao
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 0,25 tsksalt
  • 3ägg
  • 1,5 dlvetemjöl

Frosting

  • 150 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlflorsocker
  • 1 krmvaniljpulver
  • 200 gfärskost- naturell
  • 2 mskkaffe- varmt, starkt

Garnering

  • karameller- eller strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vänd därefter ner mjölet. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen.

  3. Frosting: Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda smör, florsocker och vaniljpulver. Tillsätt färskost och kaffe och vispa till en slät frosting. Blanda i chokladen, lite i taget. Vispa så att det blandas väl.

  4. Bred frostingen över brownien och skär den i små bitar. Garnera med karameller eller strössel.

Vad tyckte du om receptet?