Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt härlig dessert som lär imponera på dina nära och kära.
Kakan: Smörj en fyrkantig eller en rektangulär form, cirka 20 x 20 centimeter.
Smält smör och choklad i mikro eller över vattenbad. Tillsätt de uppvispade äggen, därefter socker och siktat mjöl. Rör snabbt ihop smeten med försiktiga tag. Blanda ner nötterna.
Häll smeten i den smorda formen och grädda i ugn, 180 grader, i 30 minuter tills den är fast på ytan med mjuk inuti.
Mousse: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden medelhård (inte för hård). Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna lite.
Vänd försiktigt ner den avsvalnade chokladen i grädden, lite åt gången, med hjälp av en slickepott. Ta upp gelatinet, krama ur vattnet och smält bladen försiktigt i en liten kastrull. Låt svalna något och rör ner gelatinet försiktigt i chokladblandningen.
Sås: Hacka chokladen. Koka upp grädden och mjölken i en kastrull. Slå gräddmjölken över chokladen och rör om ordentligt. Låt kallna.
Montering: Vänta tills kakan kallnat ordentligt. Bred ett lager mousse ovanpå och låt kakan stå i kylskåp 2-3 timmar. Skär kakan i fyrkantiga bitar. Häll mjölkchokladsås över och garnera gärna med små chokladbitar.
Recept från Mitt kök