Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Browniebakelse med vit chokladmousse och mjölkchokladsås


En riktigt härlig dessert som lär imponera på dina nära och kära.

Browniebakelse med vit chokladmousse och mjölkchokladsås

Browniebakelse med vit chokladmousse och mjölkchokladsås

Browniebakelse med vit chokladmousse och mjölkchokladsås

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 90 gsmör- osaltat
  • 120 gmörk choklad- hackad
  • 2ägg- uppvispade
  • 2,5 dlsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 50 gnötter- rostade, hackade (till exempel hasselnötter eller pekannötter)
  • 2 dlvispgrädde
  • 200 gvit choklad- , hackad
  • 2gelatinblad
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlstandardmjölk
  • 150 gmjölkchoklad

Gör så här

  1. Kakan: Smörj en fyrkantig eller en rektangulär form, cirka 20 x 20 centimeter.

  2. Smält smör och choklad i mikro eller över vattenbad. Tillsätt de uppvispade äggen, därefter socker och siktat mjöl. Rör snabbt ihop smeten med försiktiga tag. Blanda ner nötterna.

  3. Häll smeten i den smorda formen och grädda i ugn, 180 grader, i 30 minuter tills den är fast på ytan med mjuk inuti.

  4. Mousse: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden medelhård (inte för hård). Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna lite.

  5. Vänd försiktigt ner den avsvalnade chokladen i grädden, lite åt gången, med hjälp av en slickepott. Ta upp gelatinet, krama ur vattnet och smält bladen försiktigt i en liten kastrull. Låt svalna något och rör ner gelatinet försiktigt i chokladblandningen.

  6. Sås: Hacka chokladen. Koka upp grädden och mjölken i en kastrull. Slå gräddmjölken över chokladen och rör om ordentligt. Låt kallna.

  7. Montering: Vänta tills kakan kallnat ordentligt. Bred ett lager mousse ovanpå och låt kakan stå i kylskåp 2-3 timmar. Skär kakan i fyrkantiga bitar. Häll mjölkchokladsås över och garnera gärna med små chokladbitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök