Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownie på bruna bönor med pekan­nötter, dulche de lechegrädde och hallon

Recept på brownie bakad med bruna bönor och pekan­nötter som huvudingrediens, serverad med dulche de lechegrädde och hallon. En glutenfri mustig och saftig kaka med len dulche de lechegrädde och friska hallon.

Elisabeth Johansson
Brownie på bruna bönor med pekan­nötter, dulche de lechegrädde och hallon
Brownie på bruna bönor med pekan­nötter, dulche de lechegrädde och hallon
Brownie på bruna bönor med pekan­nötter, dulche de lechegrädde och hallon
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gbruna bönor- kokta
  • 3 dlvatten
  • 125 gsmör
  • 2,5 dlbovetemjöl
  • 3 dlrårörsocker
  • 2 dlkakao
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 krmsalt

Pekantoscasmet

  • 150 gpekannötter- eller valnötter
  • 150 gsmör
  • 1,5 dlfarinsocker
  • 1 dlbovetemjöl

Dulche de lechegrädde

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlkaramelliserad mjölk

Tillbehör

  • 5 dlhallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, 25 x 25 cm. Mixa bönorna släta med mixerstav. Tillsätt vattnet och mixa till en puré. Smält smöret.

  2. Blanda de torra ingredienser. Tillsätt bönmix och smör och rör ihop till en slät smet.

  3. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Pekantoscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills smör och socker har smält ihop.

  5. Ta kakan ur ugnen och ringla över toscasmeten. Grädda ytterligare 10–15 min. Låt kakan kallna.

  6. Dulce de lechegrädde: Vispa grädden lätt och blanda i karamelliserad mjölk.

  7. Skär kakan i bitar och servera med dulche de lechegrädde och hallon.

Vad tyckte du om receptet?

TIPS! Låt gärna kakan stå kallt till nästa dag så går det lättare att skära den i fina bitar