TIPS! Låt gärna kakan stå kallt till nästa dag så går det lättare att skära den i fina bitar
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brownie bakad med bruna bönor och pekannötter som huvudingrediens, serverad med dulche de lechegrädde och hallon. En glutenfri mustig och saftig kaka med len dulche de lechegrädde och friska hallon.
Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, 25 x 25 cm. Mixa bönorna släta med mixerstav. Tillsätt vattnet och mixa till en puré. Smält smöret.
Blanda de torra ingredienser. Tillsätt bönmix och smör och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Pekantoscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills smör och socker har smält ihop.
Ta kakan ur ugnen och ringla över toscasmeten. Grädda ytterligare 10–15 min. Låt kakan kallna.
Dulce de lechegrädde: Vispa grädden lätt och blanda i karamelliserad mjölk.
Skär kakan i bitar och servera med dulche de lechegrädde och hallon.
TIPS! Låt gärna kakan stå kallt till nästa dag så går det lättare att skära den i fina bitar