Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brownie med rabarbermaräng. Med röda rabarber får marängen en fin färg. Du kan också förstärka färgen med några droppar röd hushållsfärg.
Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarber i små bitar. Grovhacka chokladen. Blanda mjöl, rårörsocker, strösocker, kakao, bakpulver och smulat flingsalt. Tillsätt chokladen.
Smält smöret i en kastrull. Häll smöret i en stor bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa emellan med elvisp. Blanda i kaffet. Vänd ner mjölblandningen och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Strö över rabarbern.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min, kakan ska vara lite lös i mitten, känn med provsticka. Låt kakan kallna. Vänd den upp och ner på ett fat.
Tryffel: Hacka de båda chokladsorterna. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en jämn smet. Låt tryffeln kallna, men inte stelna och bred den över kakan. Låt kakan stå i kylen i 1-2 tim.
Maräng: Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Blanda rabarber och 1 dl socker och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min tills den saftar sig. Sila. Spar vätskan till t ex lemonad.
Blanda 1 1/2 dl socker och sirap i en kastrull och sjud under omrörning tills sockret har smält. Blanda i den avrunna rabarbern och sjud till sirapskonsistens, 100°.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt den varma rabarbersirapen, lite i taget, under kraftig vispning. Låt marängen kallna och bred den över kakan.
Garnering: Smält mjölkchokladen och ringla den över marängen.