Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brownie täckt med mörk chokladglasyr, toppad med blandade nötter. Lättvispad grädde med rivet citron- eller apelsinskal passar bra att servera till.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form cirka 22x22 centimeter. Smörj kanterna med smör.
Smält smöret och chokladen i ett varmt vattenbad eller i mikron. Rör om tills allt är smält.
Vispa ihop ägg, honung och vaniljpulver.
Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten, blanda ihop och tillsätt salt.
Vänd ner nötterna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna i formen och gör glasyren.
Lägg chokladen i en skål, koka upp grädden. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills alla choklad smält.
Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.
Låt kakan stå i cirka 4-5 timmar i rumstemperatur och sätta sig eller sätt in den i kylen ett par timmar. Skär upp i bitar.
Recept från Mitt kök