Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownie med nötter

Brownie täckt med mörk chokladglasyr, toppad med blandade nötter. Lättvispad grädde med rivet citron- eller apelsinskal passar bra att servera till.

Brownie med nötterBrownie med nötterBrownie med nötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Brownie

  • smör- till formen
  • 200 gsmör
  • 200 gmörk choklad- 70 %, hackad
  • 4ägg
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1 krmsalt
  • 1,5 dlnötter- till exempel hasselnötter, valnötter, pekannötter eller mandel, grovt hackade

Chokladglasyr

  • 100 gmörk choklad- 70%, hackad
  • 1 dlvispgrädde

Topping

  • 1,5 dlnötter- till exempel hasselnötter, valnötter, pekannötter eller mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form cirka 22x22 centimeter. Smörj kanterna med smör.

  3. Smält smöret och chokladen i ett varmt vattenbad eller i mikron. Rör om tills allt är smält.

  4. Vispa ihop ägg, honung och vaniljpulver.

  5. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten, blanda ihop och tillsätt salt.

  6. Vänd ner nötterna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.

  7. Ta ut kakan och låt den svalna i formen och gör glasyren.

  8. Lägg chokladen i en skål, koka upp grädden. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills alla choklad smält.

  9. Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.

  10. Låt kakan stå i cirka 4-5 timmar i rumstemperatur och sätta sig eller sätt in den i kylen ett par timmar. Skär upp i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök