Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownie med chokladägg – perfekt till påsk

Godaste brownien till påsk toppas med mandelägg i glada färger! Enkelt att baka, och blir garanterat en succé hos både stora och små!

Brownie med chokladägg – perfekt till påsk
Brownie med chokladägg – perfekt till påsk
Brownie med chokladägg – perfekt till påsk
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 1 tskbakpulver
  • 1 dlkakaopulver
  • 1,5 dlmuscovadosocker
  • 1,5 dlströsocker
  • 150 gsmör
  • 3 storaägg
  • 4 mskkaffe- starkt

Topping

  • 80100 gmandelägg- och chokladägg, grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Hacka chokladen grovt.

  2. Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda i kakao, strösocker och muscovadosocker. Blanda i den hackade chokladen.

  3. Smält smöret i en panna eller kastrull. Häll smöret i en stor bunke. Låt det svalna i cirka 5 min. Vispa i äggen, ett i taget, använd elvisp. Blanda i kaffet. Vänd ner mjöl- och chokladblandningen och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen. 

  4. Sätt in formen på ett galler på nedersta falsen i ugnen och grädda i cirka 20 min. Strö över äggen och grädda i ytterligare 15–20 min. Låt kakan kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Sugen på fler bakverk till påsk? Spana in våra bästa recept här!