TIPS! Äggvitan som blir över kan sparas i kyl ca 5 dagar eller frysas in och sedan användas t ex till maränger.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxig brownie med chokladtryffel. Mäktig kaka med extra chokladtryffeltäcke och med härligt crunch från malteserskulor.
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad.
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt mellan varje ägg.
Blanda samman kakao, mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör i den smälta chokladen och hälften av malteserskulorna.
Bred ut smeten i en form täckt med bakplåtspapper, ca 25 x 30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min, tills kanterna precis blivit torra men kakan fortfarande ”vobblar” lite i mitten. Låt kallna.
Garnering: Hacka chokladen. Smält choklad och smör tillsammans i en skål i mikron eller över vattenbad. Låt smeten svalna något och bred den sedan över kakan. Halvera resterande malteserskulor och strö dem över kakan.
Ställ in kakan i kylen för att stelna. Skär sedan kakan i bitar.
TIPS! Äggvitan som blir över kan sparas i kyl ca 5 dagar eller frysas in och sedan användas t ex till maränger.