Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownie med Maltesers

Recept på lyxig brownie med chokladtryffel. Mäktig kaka med extra chokladtryffeltäcke och med härligt crunch från malteserskulor.

Brownie med MaltesersBrownie med MaltesersBrownie med Maltesers
Brownie med Maltesers. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- (55 %)
  • 250 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 1äggula
  • 1,5 dlkakao
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 1 påseMaltesers- (175 g)

Garnering

  • 150 gchoklad- ljus eller mörk (36–55 %)
  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad.

  2. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt mellan varje ägg.

  3. Blanda samman kakao, mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör i den smälta chokladen och hälften av malteserskulorna.

  4. Bred ut smeten i en form täckt med bakplåtspapper, ca 25 x 30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min, tills kanterna precis blivit torra men kakan fortfarande ”vobblar” lite i mitten. Låt kallna.

  5. Garnering: Hacka chokladen. Smält choklad och smör tillsammans i en skål i mikron eller över vattenbad. Låt smeten svalna något och bred den sedan över kakan. Halvera resterande malteserskulor och strö dem över kakan.

  6. Ställ in kakan i kylen för att stelna. Skär sedan kakan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

TIPS! Äggvitan som blir över kan sparas i kyl ca 5 dagar eller frysas in och sedan användas t ex till maränger.