Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownie med kolakräm

Chokladbrownie toppad med en kolakräm. Smetanan tillför god syra till den söta dulce de lechen.

Brownie med kolakräm
Brownie med kolakräm
Brownie med kolakräm
Brownie med kolakräm. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 300 gljust muscovadosocker
  • 4ägg
  • 3 dlkakao
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 tsksnabbkaffepulver
  • 0,75 tsksalt

Kolakräm

  • 2 dlsmetana
  • 0,75 dldulce de leche

Garnering

  • maränger- krossade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält ihop smör och socker till en tjock, blank smet. Tillsätt ägg, kakao, mjöl, vaniljsocker, kaffepulver och salt. Rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i liten lång-panna, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

  2. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt kallna. Skär kakan i bitar.

  3. Kolakräm: Vispa upp smetana och dulce de leche till en fast och spritsbar kräm. Spritsa krämen på kakorna med en tät stjärntyll. Garnera med finkrossade maränger.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: