Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownie med fudge, vit choklad och citron

Recept på citronfudgebrownies. Hittar du inte fudgetärningar kan du köpa fudgebitar i lösgodishyllan och fintärna dem.

Petra Lindstrand
Brownie med fudge, vit choklad och citron
Brownie med fudge, vit choklad och citron
Brownie med fudge, vit choklad och citron
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • citron
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 100 gvita chokladknappar- eller vit choklad
  • 1 påsefudgekolor- karamell fudge, (Odense) eller fudgebitar (85 g)

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 4 msk saft.

  2. Rör samman smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör hastigt ihop. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal, mjöl och salt. Rör hastigt ihop till en slät smet.

  3. Vänd i chokladknappar och fudge i smeten, spara lite till topping. Bred ut smeten jämnt i en smord form, ca 20–30 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Strö över resterande choklad och fudge.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 20–22 min tills kanterna är torra men mitten fortfarande är lätt ”vobblig”. Låt svalna innan den ställs i kylen och får kallna.

  5. Skär kakan i bitar och sikta över florsocker. Förvara kakan i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Mer gott att baka med citron hittar du här: