Mer gott att baka med citron hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citronfudgebrownies. Hittar du inte fudgetärningar kan du köpa fudgebitar i lösgodishyllan och fintärna dem.
Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 4 msk saft.
Rör samman smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör hastigt ihop. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal, mjöl och salt. Rör hastigt ihop till en slät smet.
Vänd i chokladknappar och fudge i smeten, spara lite till topping. Bred ut smeten jämnt i en smord form, ca 20–30 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Strö över resterande choklad och fudge.
Grädda kakan mitt i ugnen 20–22 min tills kanterna är torra men mitten fortfarande är lätt ”vobblig”. Låt svalna innan den ställs i kylen och får kallna.
Skär kakan i bitar och sikta över florsocker. Förvara kakan i kyl.
Mer gott att baka med citron hittar du här: