Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxig brownie för speciella stunder. Apelsinchokladen kan ersättas med annan sort, tänk bara på att välja choklad av god kvalitet och gärna 60–70 % kakaohalt.
Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen.
Vänd ner sockret i chokladsmöret och vispa tills sockret lösts upp. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner mjölken. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör i de hela hasselnötterna.
Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna i formen.
Garnering: Smält chokladen och pensla kakan med den. Hacka nötterna och strö dem och saltet över kakan. Låt stelna.
Skär brownien i små rutor. Går bra att frysa.