Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter - ta med dig på knytkalaset

Lyxig brownie för speciella stunder. Apelsinchokladen kan ersättas med annan sort, tänk bara på att välja choklad av god kvalitet och gärna 60–70 % kakaohalt.

Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter - ta med dig på knytkalaset
Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter - ta med dig på knytkalaset
Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter - ta med dig på knytkalaset

Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter

  • 200 gmörk choklad med apelsinsmak
  • 225 gsmör
  • 3 dlfarinsocker
  • 4ägg
  • 0,5 dlmjölk (3%)
  • 2,5 dlvetemjöl- (150 g)
  • 2 mskkakao
  • 0,25 tskbakpulver
  • 0,25 tsksalt
  • 125 ghasselnötter

Garnering

  • 100 gmörk choklad- (70%)
  • 50 ghasselnötter
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen.

  2. Vänd ner sockret i chokladsmöret och vispa tills sockret lösts upp. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner mjölken. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör i de hela hasselnötterna.

  3. Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna i formen.

  4. Garnering: Smält chokladen och pensla kakan med den. Hacka nötterna och strö dem och saltet över kakan. Låt stelna.

  5. Skär brownien i små rutor. Går bra att frysa.

Vad tyckte du om receptet?