Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownie i glas

Bottna ett portionsglas med chokladbrownie, toppa med chokladglasyr och lägg på en klick vispad kokosgrädde. Servera med kakaonibs och hallon. Läckert! Och dessutom fritt från både gluten och socker.

Brownie i glasBrownie i glasBrownie i glas
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Brownie

  • 175 gdadlar- urkärnade
  • 1 dlvalnötter
  • 1 dlpekannötter
  • 30 gkakaopulver
  • 1 krmsalt

Chokladglasyr

  • 1 dlkokosolja
  • 0,5 dlkakaopulver
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 krmsalt- oraffinerat

Kokosgrädde

  • 1 dlkokosgrädde

Till garnering

  • 2hallon
  • 2 tskkakaonibs

Gör så här

  1. Brownie: Mixa dadlarna grovt och blanda i nötter, kakao och salt.

  2. Mixa ihop allt grovt.

  3. Lägg upp i portionsglas.

  4. Chokladglasyr: Mixa ihop alla ingredienserna till en slät topping.

  5. Lägg på en sked av fyllningen i glasen.

  6. Kokosgrädde: Sätt in kokosgrädden i kylen i 1 timme.

  7. Vispa upp med en elvisp.

  8. Servering: Servera brownien med kokosgrädde, hallon och kakaonibs.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök