Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brownie extra allt

Underbart god brownie med inbakad Twix, men du kan självklart välja de chokladbitar du tycker bäst om i stället. Kakan får en kraftig chokladsmak och är inte så söt.

Brownie extra allt
Brownie extra allt
Brownie extra allt
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 225 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlbrun farin- strö
  • 2 tskvaniljsocker
  • 4ägg
  • 3 dlkakao
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 125 gmörk choklad- mörk
  • 250 gTwixbitar- eller liknande chokladbitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Sikta i kakao och mjöl och ­tillsätt salt. Vänd ihop till en tjock smet.

  2. Finhacka chokladen och vänd ner den i smeten. Bred ut cirka hälften av smeten i botten av en form, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.

  3. Lägg Twix-bitarna med jämna mellanrum ovanpå smeten. Klicka resten av smeten ovanpå och bred ut lite slarvigt.

  4. Grädda brownien mitt i ugnen 15–20 min, den ska forfarande vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.